heelheid

STOP met het helen van jezelf, een ander en de wereld

[AAN HEN DIE DE MENSHEID DIENEN VOOR ‘EEN HOGER DOEL’…]

Kunnen we stoppen met alles proberen te ‘helen’? … Serieus.

‘[Healing] staat voor ‘”heel-worden’’: het opnieuw een totaal mens worden, in evenwicht met jezelf, je sociale omgeving en de kosmos.’

Werkelijk, het klinkt mooi. Ik zou er bijna voor vallen, een heerlijk doel om na te streven, toch?

Heling is een prachtig concept, vanuit de beste intenties ontstaan. Het is ook één van de grootste misinterpretaties van deze tijd en wordt vaak verkeerd begrepen en als egoconcept ingezet.

Want hoe kunnen we heel worden als we al heel zijn? En hoe kun wij ooit iemand ‘helen’ als we heelheid niet in elk moment ervaren? Van top tot teen, van buiten naar binnen, van binnen naar buiten en tot in de puntjes.

Sta hier bij stil want …

Met ons bewustzijn, onze intenties, gedachten en gevoelens in de niet-zichtbare wereld, creëren we de zichtbare wereld. Dat wat we aandacht geven, groeit.

Je kunt niet iets helen wat in essentie niet gebroken is.

Zij die dit (hebben mogen) ervaren weten dat dit WAAR is. Zij weten dat ‘heling’ een zoveelste ondermijnende ego-creatie is. Een self fulfilling prophecy om niet werkelijk te Zien en Zijn met wat zich in elk moment aandient: Volmaakt Bewustzijn.

Zij die dit (nog) niet ervaren; red anderen niet van verdrinking als je zelf nog niet kan zwemmen.  Als je zelf nog niet weet waarin je zwemt. Al je energie gaat verloren als je blijft handelen vanuit het egoconcept van heling. Ken jeZelf, weet en ervaar in heel je wezen wie je Werkelijk bent.

Als wij het onderscheid hebben mogen ervaren in dat wat WAAR en ONWAAR is, is het dan nog ‘zorgvuldig’ om te roepen dat Moeder Aarde, de Wereld of wat-dan-ook heling nodig heeft? Waarom blijven we het idee van een onvolmaakte wereld in stand houden? Wat voor soort energie sturen we daarmee de kosmos in?

‘The purpose of our journey is to restore ourselves to wholeness.’

Handelen vanuit de overtuiging dat de dingen niet zijn zoals ze horen te zijn, dat wij als mens boven de natuur staan en dat wij daar verandering in aan moeten brengen vanuit onze ego-wil, is de oorzaak van iedere disbalans.

Wij maken de wereld en alles wat er in leeft ‘ziek’ door te blijven handelen en roepen dat het heling nodig heeft. Wij denken beter voor onszelf te kunnen zorgen dan het universum dat doet.

Wat ik liever als definitie tegen zou komen is:

‘[Healing] staat voor ‘”heel-zijn’’: het opnieuw herinneren dat we als een totaal mens heel zijn, in evenwicht met jezelf, je sociale omgeving en de kosmos.’

nieuwe-definitie-healing

In mijn onbevangenheid en met open hart vraag ik …

Met spirituele groei en verruiming van ons bewustzijn hoort ook een verruiming in onze intenties, ons handelen en de woorden die wij de wereld in sturen.

Wat zou er gebeuren als wij dat wat WAAR is de wereld in sturen? Wat zou er gebeuren als wij de mensen laten weten dat zij geen heling nodig hebben omdat zij al heel zijn? En onze woorden en daden in lijn zijn met dit Weten?

Wat zou er gebeuren als we daar al onze aandacht aan geven? Wat zou er dan veranderen in de energiestroom van het collectief bewustzijn? Wat voor sneeuwbal-effect zou dit creëren in het bewustzijn en de woorden en daden van anderen? Wat voor wereld creëren we dan?

Het meest waarachtige wat we HIER en NU kunnen doen voor onszelf en ieder ander wezen is het omarmen van dit gegeven. Geheel in eigen-wijze.

De enige ‘heling’ die nodig is, is de erkenning en herkenning dat we in essentie al heel Zijn.

Het is niet onze taak om heling te zoeken. Maar om ons te ‘bevrijden’ van alle begrenzingen en lagen die we er tegen hebben opgebouwd, zodat we kunnen ontwaken in ons Ware Zelf en in alle volheid en vrijheid het leven kunnen leven.

Wees vrij.

सच्चितानन्द

Namasté


Recognize the serenity of your own inner Being.
Let your attention be one with it.
Feel its vibration.
Do not create any image about this.
Allow the space and the sense of emptiness simply to be.
There is no better place to be than where you are right now.
In this instant, there is nothing to do or undo.
Nothing to change.
Nothing to fix.
Nothing to heal.
Nothing to become.
There is a natural sense of satisfaction or completeness.
Take full rest in your Self.
The world is not waiting for your next move.
You have space and time to be your Self.

– Mooji


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *