Gretta Martina

Ik ben een vrouw met een missie.

Op de een of andere manier zijn we vergeten hoe het is om gewoon mens te Zijn die het leven Vrij en Voluit leeft.

We zijn verloren in de storm en de stilte vergeten.
Ik voel me geroepen om je jezelf te laten herinneren wie je Bent. Niet als persoon maar in Essentie. Niet vanuit het hoofd maar vanuit het Hart, zodat je wakker wordt uit de droom en onbevangen jouw levenspotentieel tot uiting brengt. 

Ik ben een vrouw, net als jij, die leert, groeit, lacht en huilt. Ik maak fouten. Ik stoot mensen tegen het zere been. Ik laat me met momenten mee slepen in angst en twijfel. Ik neem nog steeds dingen persoonlijk. Soms voel ik me onoverwinnelijk, soms voel ik me zwak en kwetsbaar. Ik eer en koester al deze delen van mezelf – zelfs degene die ik niet erg leuk vind.

Ik hoop dat ook jij zal gaan genieten van je fouten, lachen om je angsten en geloof in jezelf krijgt en weet dat er sisters & brothers voor je zijn om naast je te staan in jouw transformatieproces.

Mijn filosofie

Wat ik deel gaat over het ontdekken wie je werkelijk Bent en wat je werkelijk wil. Samen met deze wijsheid ga jij een externe realiteit creëren dat authentiek is aan wat je werkelijk ervaart.  

De Spirituele Vrouw is een zelfstandige vrouw die de uitdaging aan gaat zichzelf te vinden, haar angsten en twijfels te bestrijden, haar leiderschap en levenskracht terug te winnen. Ze toont haar kracht voor compassie en uit haar gepassioneerde liefde.

Als vrouw uit de 21-ste eeuw hebben we een overvloed aan belemmeringen te overwinnen en veel ‘demons to slay’ onderweg naar het bevrijden van ons Ware Zelf.

De shift van naar-buiten-gericht naar innerlijke-focus vergt moed. Het is makkelijker om te doen wat we altijd al hebben gedaan en binnen onze comfortzone te blijven. Maar op het pad van De Spirituele Vrouw, is er geen one-size-fits-all oplossing, geen sluiproute, geen prins op het witte paard om je te redden. Er is geen gerealiseerd meester, liefdevolle guru of krachtige sjamaan die je direct zal ontwaken voor wie je werkelijk bent.

Dit is een reis die je alleen zal maken, maar, omringd met ondersteunende sisters en brothers, zal jij je zicht naar binnen keren, al het vuil, lawaai of verstoringen opruimen zodat jouw innerlijk licht zich kan onthullen.

Het is tijd om je te ontdoen van de maskers waar jij je achter verbergt om de wereld volledig te gaan ervaren. Ben jij bereid om met open handen het verleden los te laten en je over te geven aan de toekomst?

Alles IS al in jou en deel van jou!

Het belangrijkste is dat je bereid bent op te geven wie je denkt te moeten zijn om te worden wie je werkelijk Bent.

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om te Zijn wie je Werkelijk bent. Dat is wat de wereld NU nodig heeft: jou, 100 procent als Vrij en voluit Vrouw.

Mijn verhaal

In een vogelvlucht neem ik je mee in mijn ‘levensverhaal’.

Sinds 16 januari 1990 loop ik rond op deze aardbol.

Mijn moeder is een rasechte Hollandse zigeuner en mijn vader is een volbloed Antilliaan. Ik groeide op in de bijstand met een 8 jaar oudere broer en een 8 jaar jongere broertje en voelde me in het gezin als een vreemde eend in de bijt. ‘Er is iets anders aan jou’, is uitspraak die mij niet onbekend in de oren klinkt.

Mijn kinderjaren (0-17 jaar) waren zeer traumatisch, instabiel en grensoverschrijdend. Ik ben blootgesteld aan dagelijks huiselijk geweld, drugsmisbruik en criminele activiteiten. De sfeer in huis was boven al toxisch, depressief en eenzaam.

Door de traumatische ervaringen, de verantwoordelijkheid die ik nam voor mijn gezin, mijn hoogsensitiviteit en sterke innerlijke belevingswereld voelde ik me zielsverloren. Zo verloren dat ik op 16-jarige leeftijd overwoog om een einde te maken aan mijn leven.

Door dit dieptepunt werd mijn leven op een andere koers gezet, althans zo voelde het. Mijn transformatieproces startte.

Ik werd opgeleid tot Multimedia & Communicatieprofessional, Holistisch Coach en NLP Practioner & Master (i.o). Ik deed o.a. werkervaring op als levenscoach en trainer, communicatie-adviseur en docent en startte de succesvolle blog LeefBewust.NU.

Echt leren werkt alleen wanneer dat wat wordt aangereikt werkelijk resoneert en geintegreerd wordt in het dagelijks leven.

Ondertussen ging ik door hevige jaren van het verwerken van mijn trauma’s, een intens innerlijke rouwproces tot aan allerlei verruimingen in mijn bewustzijn en het ontmoeten van mijn soulmate.

Als auto-didactisch mens, bewandel ik mijn unieke pad en leer ik van de vele levenservaringen. Maar echt alléén doe ik het nooit. Er kwamen coaches, leermeesters en bijzondere ontmoetingen op mijn pad. Het zijn belangrijke inspirators en raadgevers.

Controle, stress en zelfhaat maakte ruimte voor rust, vertrouwen en zelfliefde.

Ik stierf en werd herboren. Het leven werd mijn leermeester en de wereld mijn spiegel. Mijn ware levensmissie werd onthuld: De Nederlandse vrouw spiritueel ontwaken.

‘You find freedom inside – nowhere else. In the heart of every human being is that one space which is free, which is filled with peace, and which is full of Love.’

De meest leerzame ervaringen in mijn leven zijn dan ook de ervaringen die spontaan op mijn pad kwamen, geleid door intuïtie en me diep in mijn hart – en daaraan voorbij – raakte.

De afgelopen jaren voelde als een intuïtieve inwijding. Een greep uit mijn meest indrukwekkende ervaringen:

  • NLP, reïncarnatiesessies en familie-opstellingen
  • BDE van mijn moeder
  • Skydive & bungeejump (in Zuid-Afrika)
  • Pelgrimstocht naar Santiago de Compestella (in Spanje)
  • Beklimming door de Himalaya’s (in Nepal)
  • Vipassana (in België en Nepal)
  • Satsangs met Mooji (in India en Portugal)
  • Ayahuasca ceremonies (in Nederland en de Boliviaanse Amazone)
  • Huachumo, rapé en andere sjamanistische rituelen en ceremonies (in Peru)

In de afgelopen jaren doorkruiste ik 29 landen in 5 continenten en in 2016 deed ik dat full-time met mijn soulmate en man.

Alles werd geleid naar een climax in februari 2016, in Rishikesh, India, waar ik tot spiritueel ontwaken kwam.

Alles is anders sinds dat moment.