loslaten

Loslaten gaat vanzelf

Een warm briesje streelt je huid
en langzaam verandert de felgele zon in zacht roodoranje.
 
Je voelt de fijne korrels tussen je tenen,
voeten diep geaard in het zand.
Je ogen voelen vochtig,
alsof cupido je raakt met zijn vurige pijl,
zo stroomt je hart vol met pure liefde.
 
Het raakt je diep.
Je gedachten zijn stil. 
Het enige wat je nog kunt horen
is het gezang van de zeemeeuwen
en de ritmische golven die de kust verwelkomen.
 
Opeens besef je:
‘Dit is het!  Dit is waar ik naar zocht.
Ik voel me volledig aanwezig, één met mijn omgeving.
Ik voel mijn essentie, wie ik Ben!’
 
Overvoerd door intens geluk beleef je dit kortstondige moment.
 
Secondes later ebt het gevoel langzaam weg.
‘Neeeee’ schreeuw je in gedachten.
Met man en macht probeer je terug te grijpen,
vast te houden aan dat geluksgevoel.
 
Maar …
het is te laat,
het moment is voorbij
en daar zit je dan.
 
De zon is onder,
het warme briesje is veranderd in een ijzige wind.
 
Het is weer tijd,
tijd om los te laten.

Intense geluksmomenten

Loslaten, vaak raken verstrikt in het woord. Loslaten betekent, het niet langer vasthouden of inperken. Loslaten intrigeert me omdat wij hiermee vanaf onze geboorte worden geconfronteerd. We kunnen niet anders dan loslaten, ook al denken we graag dat dit niet zo is.

We hebben allemaal onze intense geluksmomenten in het leven en we weten allemaal hoe het voelt als dit moment weer langzaam wegebt, soms na secondes, soms na uren en in enkele gevallen na dagen . Kosten wat kost probeer we terug te grijpen naar iets wat niet meer is.

Ik wil je daarvoor waken, omdat het je uit het NU houdt. Het houdt je vast in een leven in lijden.

Alles komt en alles gaat

We creëren onze eigen werkelijkheid in onze gedachten met de daarbij horende schijnzekerheden zodat we niet de confrontatie aan hoeven te gaan met de realiteit.

Welke realiteit? Vergankelijkheid. Alles komt en alles gaat. En daarmee hangt loslaten nauw samen met vergankelijkheid. De realiteit dat er alleen dit moment is, en dat dit moment ALTIJD van dynamische aard is. Als je je dit kunt realiseren zal je leven voor eens en voor altijd veranderen.

Er is geen weg meer terug als je in aanraking komt met dat wat ik de ‘diepere waarheid’ of je ‘ware zelf’ noem. Het is datgéne waar wij allemaal bewust danwel onbewust naar op zoek zijn. Sommige noemen het ‘verlichting’, anderen noemen het ‘een leven vanuit je essentie’, en de meer religieuze mensen noemen het ‘toewijding aan god’.

Begrijp je wat ik hierboven beschrijf?

Overgeven aan het onbekende

Velen zullen het met me eens zijn. Ja, het verleden is voorbij en de toekomst bestaat (nog) niet, het enige wat we hebben is het NU. Toch zijn er nog maar weinig mensen die deze realiteit aannemen en omarmen.

Het vergt namelijk veel moed om je over te geven aan wat in eerste instantie het ‘onbekende’ lijkt. Accepteren dat jou leven in het NU bestaat en alles daarom heen een schijnwerkelijkheid is betekent los komen van je eigen persoonlijkheid ofwel ego. Dat roept bij de meeste angst op. Want wie ben ik zonder mijn gecreëerde persoonlijkheid?

Elke dag werken we kei hard aan deze schijnrealiteit, waardoor we vergeten wie we in essentie zijn.

Vraag jezelf eens af wie je bent zonder je uiterlijk, zonder je opleidingen, zonder je bezittingen, zonder je (passievolle) beroep en zonder datgene waar je veel waarde aan hecht? Wie ben je dan? Het is een vraag waar we veel te weinig bij stil staan.

Wie ben je NU echt?

Woorden zullen altijd tekort schieten om te beschrijven wat ik bedoel. Het gaat voorbij aan woorden, voorbij aan concepten, ideeën etc. Het is iets wat je alleen kunt ervaren en als dat gebeurt, als je het ervaart dan voelt het als thuis komen, éénheid.

Na jaren pijn en verdriet heb ik mogen ontwaken in eenheid. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat meer mensen weer in contact komen met wie zij werkelijk zijn, en wat hun werkelijk drijft in het leven. 

Het enige wat we hoeven te doen is herinneren wie we zijn. That’s all.

Remember Who You Are – Omkara & Mooji

Ontwaak in Waarheid en voel je vrij om contact met me op te nemen wanneer je vragen hebt, mij uit te nodigen op facebook: Gretta Martina of te volgen op Instagram: GrettaMartina.

Namasté,

सच्चितानन्द ♡

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *