gedachten

Illusie van de gedachten

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het zijn allemaal mensen die keer op keer in de illusie van de gedachten vallen. Ze luisteren naar dat negatieve en veroordelende stemmetje in hun hoofd die ze van alles laat geloven. Over zichzelf, over anderen, over de politiek en zo kan ik nog wel even door gaan.

Er ontstaat al vrij snel een dwangmatige hechting aan de gedachten, zonder werkelijk door te hebben hoe deze gedachten ontstaan en waar ze door gevormd worden.

Het moment dat we besluiten te luisteren naar onze ego-gedachten is het moment waarin we onszelf gevangen houden in een leven in lijden.

bewustzijn

Het is dan slechts een kwestie van tijd dat de identificatie met de gedachten zo sterk is geworden dat we bijna niet anders meer kunnen dan geloven dat wij onze gedachten zijn.

Je denkt dat je geen invloed kunt hebben op je gedachten omdat je geen onderscheid meer kunt zien of ervaren.

Ik hoor de gedachten in MIJN hoofd, dus ik BEN mijn gedachten.

Deze onwetendheid kan er al snel voor zorgen dat je als slaaf en slachtoffer door het leven gaat. Zonder het je te realiseren heb je alle zelfregie weggegeven.

Ik zeg je, je bent niet je gedachten.

De meeste mensen hebben het van achteren naar voren, zij geloven dat wat zij voelen of denken op een bepaalde manier door de omstandigheden komt waar in zij op dat moment verkeren, niet wetend dat het de kracht is van het denken dat de omstandigheden heeft gecreëerd, gewenst of ongewenst.

Door het toepassen van deze waarheid, dat je gedachten je realiteit creëert, word je de macht verleend om de veranderingen die je wilt manifesteren in je leven te creëren.

Als je je niet langer gevangen wilt voelen in je eigen gedachten dan is het dus belangrijk dat je leert je er bewust van te worden en je er niet langer meer mee te identificeren.

Dit vergt moed, discipline en training. Meditatie is mijn medicijn en zal ook jouw medicijn kunnen zijn.

Niet zomaar iedere meditatie werkt, er zijn helaas veel meditatietechnieken vervormd in het Westen die vanuit ego-identificatie ingezet worden. Net als ieder farmaceutisch medicijn werken deze enkel met het gevolg en niet met de kern/oorzaak van het ‘probleem’.

Vele visualisatie-meditaties worden op deze wijze toegepast. Het heeft zijn werking, maar dient het zijn doel? Gaat het naar de kern of legt het enkel zachte watten op je wond (nog meer lagen).

Als ontwaken is wat je werkelijk wil dan heeft het weinig zin om je te blijven wanen in de droomwerelden waar visualisaties je naartoe brengen zonder te begrijpen Wie het is die je ernaar toe brengt.

Het is daarom dat ik een online meditatieprogramma aan het ontwikkelen ben die ervoor zal zorgen dat jij op ieder moment van de dag toegang hebt om jezelf te bevrijden en te ontwaken in dit leven.

Totdat je tot de zelfrealisatie komt dat je niets anders nodig hebt dan jeZelf in dit moment om Ontwaakt en Vrij te zijn.

Geen omwegen meer, maar direct het padloze pad naar Innerlijke Vrijheid.

Waar jij vanaf vandaag al mee kunt beginnen is bij elke gedachten die je hoort de aandacht verschuiven naar je ademhaling.

‘Ik hoor mijn gedachten en ik haal adem.’

Begin je dan maar eens af te vragen of je wel echt je gedachten bent als je ze kunt horen? Wie is het dan die deze gedachten hoort?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *