tree

Als bomen een stem hadden

Het eerste wat ik doe als ik voel dat in de overgang zit van de droomstaat naar de ”wakker” staat  is enige tijd terug te kijken op de nacht. Heb ik goed geslapen? Wat heb ik gedroomd? Heeft het enige betekenis?

Ik doe dit elke ochtend! Mijn dromen spelen een belangrijke rol in mijn leven. Ze helpen me zien wat actief is in mijn onderbewustzijn. Ze helpen mezelf beter kennen, en te begeleiden naar welke intenties ik voor de dag zet.

Maar dat is niet waar dit blog over gaat …

Als je hier overigens in geïnteresseerd bent, plaats dan een reactie hieronder en ik kan je hier meer vertellen, of beter nog er een nieuwe blog over schrijven. Laat het me weten.

Dus waar gaat dit blog dan wel over?

Het gaat over een geweldige droom die ik deze nacht had. Een droom waarin ik in een levendig groene en bemoste bos zit  (net als de foto die ik voor deze blog gebruik). Met mijn rug tegen een prachtig oude boom neem ik de atmosfeer in me op, haal ik diep adem en verblijf ik in rust.

Bomen zijn heiligdommen voor mij. Wie weet hoe met ze in contact te komen, wie weet hoe naar hen te luisteren, kan de waarheid leren. Ze hebben geen leringen en voorschriften, zij verkondigen onverschrokken door bijzonderheden, de oude wetten over de wijsheid van het leven.

Plotseling, terwijl ik in rust tegen de boom aan lig, begint de boom te praten. Ik was verbaasd want tot dat moment voelde ik altijd een diepe verbinding en telepathische communicatie met bomen, maar nooit, nooit kon ik fysiek het geluid van hun stem horen.

Zoals je wel kunt voorstellen hebben we de hele nacht gepraat en ik heb een belangrijke boodschap die ik vandaag met je wil delen …

De meest indringende leermeesters

Voor mij zijn bomen altijd de meest indringende leermeester geweest. In hun hoogste takken ruist de wereld, in hun wortels rust de oneindigheid; maar zij verliezen zichzelf, ze worstelen met al hun levenskracht voor maar één ding: om zichzelf te vervullen volgens hun eigen wetten, de opbouw van hun eigen vorm, om zichzelf te vertegenwoordigen.

Niets is heiliger, niets is een mooiere voorbeeld dan een mooie, sterke boom. Wanneer een boom is omgehakt wordt haar waarheid door de zon onthult: de ringen in jaren, de littekens, de strijd, al het lijden. Men kan de hele geschiedenis leven in de schijven van zijn romp, al de ziektes, al het geluk en voorspoed staat erin geschreven. De mindere jaren en de luxe jaren, de overwinningen en de stormen. En elk boersjongen weet dat het moeilijkste en edelste hout de smalste ringen heeft. De sterkste en ideale bomen groeien hoog op de  in constante gevaar dat maakt ze het meest  onverwoestbaar.

De boom heeft een zeer belangrijke boodschap aan jou

Bomen hebben lange gedachten, lange ademhalingen en rusten, net zoals ze langer leven dan wij. Ze zijn wijzer dan wij, zolang we niet naar hen luisteren. Maar zodra we hebben geleerd hoe we naar bomen kunnen luisteren, dan bereiken bekrompenheid en de kinderlijke gehaastheid van onze gedachten een onvergelijkbare vreugde.

Houd je gedachten kalm en jouw hart aanwezig, want wat ik nu met je ga delen is werkelijk alles wat je moet weten over het leven. Ik adviseer je om langzaam te lezen. Neem het allemaal in je op. Luister echt naar wat deze leermeester je te vertellen heeft:

”Mijn kern is verborgen in me, een vonk, een gedachte, ik ben het leven van het eeuwige leven. De poging en het risico dat de eeuwige moeder nam om mij te creëren is uniek, uniek in de vorm en de aderen van mijn huid, uniek de kleinste details van de bladeren in mijn takken en de kleinste litteken op mijn schors.

Ik werd gemaakt om het eeuwige in mijn kleinste bijzonderheden te onthullen.

Mijn kracht is vertrouwen. Ik weet niets over mijn vader, ik weet niets over de duizend kinderen die elk voorjaar uit mij ontstaan. Ik leef het geheim van mijn zaad uit tot het einde, en ik zorg voor niets anders dan dat.

Ik vertrouw erop dat God in mij is. Ik vertrouw erop dat wat ik breng heilig is. Vanuit vertrouwen leef ik.”

Wanneer je wordt getroffen en het leven niet kan verdragen, dan is dit wat je doet:

”Wees stil! Wees stil! Kijk me aan! Het leven is niet gemakkelijk, het leven is niet moeilijk. Dat zijn kinderachtige gedachten. Laat God in je spreken en je gedachten zullen stil zwijgen.

Je bent bezorgd omdat jouw pad weg leidt van de moeder en  van thuis. Maar elke stap en elke dag leiden je weer terug naar de moeder.

Thuis is noch hier noch daar. Thuis ligt in je, of thuis is helemaal nergens. ”

Wie heeft geleerd hoe naar bomen te luisteren niet langer wil een boom zijn. Hij wil niets anders dan wat hij is zijn. Dat is de thuis komen. Dat is geluk.

Wees gelukkig!

Namasté,

सच्चितानन्द ♡

Ps. Gedeelten van de tekst zijn van poëet  Hermann Hesse.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *